Mijn laatste poging om een zelfgemaakt toetje op tafel te zetten, was hopeloos gefaald. Op de één of andere manier vind ik bakken en desserts maken een stuk moeilijker. Ik moet een recept een paar keer maken, voordat ik het perfect vind. Maar, niet bij deze vegan chocolademousse. Serieus, een ei koken is nog moeilijker. Verder is het super lekker (goedgekeurd door Niels) en het oog wil ook wat, dus het ziet er leuk uit. Voor dit recept gebruikte ik zijden tofu: een ingrediënt dat ik nog nooit had gebruikt. Sterker nog, het lag weken in de koelkast omdat ik niet wist wat ik ermee aan moest. Tijd om het recept te delen!
Wat heb je nodig voor 2 flinke porties?
Blender
2 glazen
Ingrediënten:
Zijden tofu van 400gram
3 el rauwe cacao
3 el ahornsiroop
2 el kokosbloemsuiker
Kokosrasp
Rood fruit
Wat moet je doen?
Mix de zijden tofu in de blender samen met de cacao, ahornsiroop en de kokosbloemsuiker. Naar smaak kun je nog voorgenoemde ingrediënten aan toe voegen. Verdeel de mousse over de twee glazen en top het af met het fruit en de kokosrasp.
En dat was het! Nou, dit kan serieus iedereen. Eet smakelijk!
Ik ben benieuwd of jij het recept gaat maken. Laat het hieronder weten of je het lekker vond!
Pingback: Hoe bereid je tofu en wat zijn de verschillen? | QUIRINES