Ik had nog een wortel liggen in de koelkast en daarmee ontstond dit heerlijke vegan ontbijtje: carrot cake havermout. Smaakt, jawel, echt naar carrot cake maar dan 10x gezonder. Het ideale begin van de dag!
Een note bij dit recept. Ik heb eigenlijk alles op gevoel gedaan voor deze carrot cake havermout: de hoeveelheid havermout en de verhouding water/amandelmelk. Belangrijk als je houdt van smeuïge havermoutpap en geen droge hap wilt: genoeg water en amandelmelk toevoegen. Het lekkerst is als je de havermout langzaam laat pruttelen, zodat alle smaken goed intrekken.
Wat heb je nodig voor twee personen?
- Havermout, zo’n 120 gram
- Kopje amandelmelk, mocht de havermout snel droog worden voeg wat extra toe
- Kopje water, mocht de havermout droog worden schenk wat extra water erbij
- 1 wortel, geraspt
- Handje rozijnen
- 1 el speculaaskruiden
- Banaan, geprakt
- Peer, in stukjes
- Appel in stukjes
- Optioneel: gehakte pecannoten of walnoten
Zo maak je het:
- Zet een kookpannetje op laag vuur en voeg de havermout met de amandelmelk en het water toe.
- Prak de banaan met een vork en voeg dit toe aan de havermout.
- Voeg ook de kruiden en de rozijnen toe. Roer goed door en laat dit zachtjes pruttelen.
- Rasp de wortel en snijd de appel en de peer in stukjes. Voeg dit toe aan de havermout en roer het goed oor.
- Laat het geheel voor een paar minuten staan, zodat de smaken goed intrekken.
- Serveer in een mooi, diep bord en klaar is je ontbijtje! Je kunt dit nog afmaken met gehakte noten. Eet smakelijk.
Ik vind het belangrijk om te variëren met het ontbijt. Niet alleen is dit lekker, maar ook gezond! Heb jij al zin gekregen in deze carrot cake havermout? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Mocht je het leuk vinden, mij kun je verder volgen via Instagram.