Deze vegan bulgursalade is een ideale maaltijdsalade: bomvol met verse ingrediënten, vullend en gezond. Door de verschillende toppings zoals tahin en muhammara is het een smaakvol gerecht. Enjoy!
Het recept voor deze bulgursalade ontwikkelde ik voor het boek Delicious Switch, uitgebracht door de organisatie Verspilling is Verrukkelijk. In dit handboek lees je alles over een duurzaam voedselsysteem met 27 recepten en inspirerende verhalen van duurzame influencers.
Op zoek naar meer inspiratie voor een vegan maaltijdsalade? Wat dacht je van deze salade met linzen & grapefruit of deze pastasalade. Ik laat je graag zien dat je allesbehalve karig en saai eet als je kiest voor een plantaardig dieet.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 300 gram bulgur
- 1 blokje groentebouillon
- 1 (gele) courgette, in blokjes
- 4 el muhammara
- 1 tl ras el hanout
- 1/2 komkommer, in blokjes
- 1/2 avocado, in blokjes
- 100 gram graantappelpitjes
- Kalamata olijven, gehalveerd
- Vegan feta, verkruimeld
- Verse munt, grof gehakt
- Verse peterselie, grof gehakt
- 2 el witte tahin
- Sap van 1 citroen
Zo maak je het:
- Kook de bulgur volgens de aanwijzing op de verpakking. Voeg een blokje groentebouillon aan het kookwater toe voor extra smaak. Laat de bulgur afkoelen.
- Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de courgette gaar. Breng op smaak met ras el hanout.
- Meng in een grote kom de bulgur met de courgette, komkommer, avocado, granaatappelpitjes, olijven, vegan feta, verse munt en peterselie. Schep goed om.
- Verdeel de salade over de diepe borden en maak af met de witte tahin en muhammara. Besprenkel de salade met de citroensap. Eet smakelijk!
Ga jij deze bulgursalade maken? Ik ben benieuw wat je ervan vindt. Laat het vooral weten in de comments hieronder of tag mij via Instagram. Ben je op zoek naar meer vegan food inspiratie? Volg mij dan op Instagram! Dagelijks inspireer ik jou met plantaardig eten.