Zin in brownies? Probeer deze vegan zoete aardappel brownies eens. Super lekker én een stuk gezonder vanwege de zoete aardappel. Lekker als vegan dessert of gewoon als tussendoortje.
Bakken zonder ei of boter kan een uitdaging zijn. Gelukkig heb je geen dierlijke ingrediënten nodig om te kunnen genieten van brownies, pannenkoeken, bananenbroden… Benieuwd welke ei-vervangers er zijn? Check dan dit artikel.
Kan je geen genoeg krijgen van vegan brownies? Eerder deelde ik deze super smeuïge pindakaas-framboos brownies.
Wat heb je nodig?
- Zoete aardappels, 600 gram
- Tarwemeel (ik gebruikte volkoren), 200 gram
- Medjoul dadels, 250 gram
- Cacaopoeder, 5 el
- Vanillesuiker, 2 el
- Vanille aroma, 1 el
- Kaneel, 1 el
- Zeezout, 1 tl
- Pure chocolate chips, 100 gram
Zo maak je het:
Benodigdheden: keukenmachine of goede blender, brownies bakvorm (29 cm x 19 cm)
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil en snijd de zoete aardappels in blokjes. Kook de zoete aardappels tot het gaar is (check met een vork of je er makkelijk in kunt prikken).
- Ontpit de medjoul dadels.
- Voeg alle ingrediënten (behalve de chocolate chips) samen in een keukenmachine of blender. Mix het geheel tot een glad beslag.
- Roer 3/4 van de chocolate chips door het beslag.
- Verdeel het brownie mengsel gelijkmatig over de bakvorm.
- Maak het af met de overige chocolate chips.
- Bak de brownies voor 20 minuten. Check dan of de brownies gaar zijn. Prik met een satéprikker in het midden van de brownies. Komt het er schoon uit? Dan is het goed, zo niet bak het nog voor zo’n 5 á 10 minuten.
- Haal de zoete aardappel brownies uit de oven en laat het volledig afkoelen. Dit kan in de koelkast.
- Serveer de brownies met vers fruit (of ijs, of slagroom…). Enjoy!
Tip: na een dag (of twee) vond ik de brownies het lekkerst! Bewaar het in de koelkast.
Ga jij deze zoete aardappel brownies bakken? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Leuk ook als je mij volgt op Instagram.