Detox soep

Bij een detox soep denk je aan een smaakloze, waterige soep. Ten minste, dat gevoel krijg ik erbij. Deze detox soep is het tegenovergestelde. Het zit vol met gezonde groenten, kruiden en specerijen. Zoals gember, kurkuma, kaneel, maar ook sinaasappelsap, paprika en zoete aardappel. Verwarmend, spicy en vullend. Ideaal wanneer je een boost kunt gebruiken.

Ik maak deze detox soep als ik ziek ben (of ik laat het maken;)) of als ik wat extra vitaminen kan gebruiken.

detox soep vegan

detox soep recept

Wat heb je nodig voor een grote pan detox soep?

  • Olijfolie
  • Rode ui
  • Sjalotjes, twee stuks
  • Zoete aardappel, twee stuks
  • Rode paprika
  • Courgette, twee stuks
  • Rode peper
  • Gember, 55 gram
  • Sinaasappel, sap
  • Knoflook, twee teentjes
  • Kurkuma, 30 gram
  • Kaneelstokje
  • Groentebouillon, 1 liter (twee blokjes)

Toppings:

  • Kookroom of yoghurt
  • Limoen, twee stuks
  • Verse koriander
  • Sesamzaadjes

Zo maak je het:

  1. Begin met alle groenten te snijden (dit mag vrij grof): ui, sjalotjes, zoete aardappel, paprika, courgette, rode peper (haal de zaadjes eruit als je het niet te pittig wilt), gember en pers de knoflooktenen.
  2. Kook een liter water voor de groentebouillon.
  3. Plaats een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg wat olijfolie toe, gevolgd door de ui, sjalotjes en de zoete aardappel.
  4. Bak dit vijf minuten aan terwijl je roert.
  5. Voeg de paprika, courgette, rode peper, gember, sinaasappelsap, knoflook en de kurkuma toe. Bak dit voor drie minuten.
  6. Tijd om de groentebouillon en het kaneelstokje toe te voegen. Breng de groenten aan de kook. Laat dit voor vijftien minuten koken met de deksel op de pan.
  7. Verwijder het kaneelstokje en pureer de soep met een staafmixer of gebruik een blender. Blend het geheel tot een gladde soep.
  8. Serveer de detox soep met de verschillende toppings. Eet smakelijk!

vegan detox soep

Ga jij deze soep maken? Ik ben benieuwd naar het resultaat. Thanks Tessy voor het lenen van het recept <3 Kun je wat vegan food inspiratie gebruiken? Volg mij dan op Instagram, daar deel ik regelmatig mijn maaltijden. 

(Visited 8.142 times, 2 visits today)

2 Comments

  1. Mous 31 oktober 2020 at 17:22

    30 gram kurkuma is dat verse of poeder.
    De soep is heerlijk. Ik maak hem af met kokosroom en verse koriander

    Reply
    1. Quirines 19 november 2020 at 15:10

      Verse is inderdaad 30 gram en voor poeder raad ik een 2 el aan 🙂 Klinkt heel lekker met kokosroom & koriander!

      Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *