Miso aubergine met noedels en tempeh

Miso is niet een ingrediënt dat ik vaak gebruik en je hebt vaak maar een beetje nodig. Ik heb nu een pot miso in de koelkast staan, dus ik bedenk nieuwe recepten hiervoor. Zo maakte ik laatst vegan ramen en nu stond er miso aubergine op het menu. Dit heeft zo lekker uitgepakt, dat ik dit graag deel. Ik at dit met gewokte noedels en paksoi en ik had er tempeh bij. Het leuke aan dit gerecht is dat je makkelijk kunt variëren met verschillende groenten en vleesvervangers. Enjoy!

vegan miso aubergine recept

miso aubergine

Wat heb je nodig voor twee personen?

  • Noedels voor twee personen, ik gebruikte zilvervliesrijst noedels maar andere noedels zijn ook prima
  • Paksoi, in reepjes
  • 1 knoflookteen, geperst
  • 2 cm gember, zonder schil
  • Kokosolie
  • tempeh, deze is op basis van lupine. Je kunt ook makkelijk variëren met bv tofu of paddenstoelen
  • Sesamzaadjes

Voor de miso aubergine:

  • Aubergine
  • 2 el sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 1 rode peper, zonder zaadjes
  • 2 el agavesiroop
  • 2 el miso (ik gebruikte witte miso, maar je kunt ook donkere miso gebruiken)
  • 1 el rijstazijn

Zo maak je het:

  1. We beginnen met de aubergine. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was de aubergine af en snijd dit in dikke plakken. Maak daarna kleine inkepingen in de aubergine (zie foto).
  3. Verwijder de pitjes van de rode peper en snijd deze in fijne ringetjes.
  4. Meng in een kommetje de sesamolie, sojasaus, agavesiroop, rijstazijn, miso en de rode peper.
  5. Pak een ovenschaal en leg de plakken aubergine erin. Schenk de dressing over de plakken.
  6. Schuif de schaal in de oven en laat het voor 40 minuten staan. Ik deed het iets te lang, waardoor het een beetje is aangebrand.
  7. Nadat de aubergine zo’n twintig minuten in de oven staan, kun je met de rest beginnen. Snijd de paksoi in reepjes, de gember in kleine blokjes en pers de knoflook.
  8. Kook wat water voor de zilvervliesrijst noedels en maak deze zoals staat aangegeven op de verpakking.
  9. Pak een koekenpan, zet dit op het vuur en verhit een el kokosolie.
  10. Voeg de gember en knoflook toe en bak dit kort aan.
  11. De paksoi kan erbij. Roerbak het geheel op hoog vuur.
  12. Pak een (kleine) koekenpan en verhit wat kokosolie. Bak de tempeh een paar minuten zodat het wat krokanter wordt. Schep dit regelmatig om.
  13. Giet de noedels af en voeg dit toe aan de pan met paksoi. Breng het geheel op smaak met een el sojasaus.
  14. Tijd om de borden op te maken. Haal de aubergines uit de oven en de noedels & de tempeh van het vuur.
  15. Pak twee borden en dek het op zoals je kunt zien op de foto’s. Maak het af sesamzaadjes.
  16. Eet smakelijk!

miso aubergine noedels vegan

vegan miso aubergine

Kook jij wel eens met miso? Ik vind het erg lekker, zeker deze combinatie van miso aubergine uit de oven. Ik ben benieuwd wat je van dit recept vindt. Laat het vooral weten in de reacties of via mijn Instagram

(Visited 751 times, 6 visits today)

1 Comment

  1. Pingback: Vegan Post #10 vegan eten, fair fashion & beddengoed - The Vegan Effect

Laat een comment achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *