Alles over mijn vegan verzorgingsproducten

Ik krijg regelmatig vragen over welke vegan verzorgingsproducten ik gebruik. Inmiddels zijn al mijn producten vervangen door producten zonder dierlijke toevoegingen en het wordt niet op dieren getest. Van shampoo tot gezichtscrème en van parfum tot deodorant: dit gebruik ik!

Haar

De producten die ik voor mijn haar gebruik verschillen. Ik heb nog niet echt het wondermiddel gevonden. Dit kan ook aan mijn haar liggen: ik heb fijn haar dat droog is aan de onderkant, maar snel vet wordt. Inmiddels kan ik een aantal dagen zonder mijn haren te wassen, maar het liefst was ik het om de dag. Mocht iemand het juiste merk/product weten: let me know!

vegan haarverzorging

Shampoo en conditioner

Op dit moment wissel ik de shampoo en conditioner af van de merken Naïf, SANTE en Urterkram. Mijn favoriet is die van SANTE. Dit merk is te koop bij Ekoplaza maar de specifieke shampoo die ik graag gebruik, vind ik alleen online.

Gezicht

Ik heb geluk met mijn huid, want ik heb weinig tot geen last heb van onzuiverheden. Dit is nog beter geworden sinds ik plantaardig eet; mijn huid heeft meer een glow gekregen. In de zomer is het wel iets vettiger en deze winter heb ik voor het eerst last van een droge huid.

vegan gezichtsverzorging

Dag- en nachtcrème van Naïf

Voor het eerst gebruik ik een dag- en nachtcrème i.p.v. een standaard crème die ik twee keer per dag opsmeerden. Ik ben groot fan van Naïf. De producten bestaan uit natuurlijke ingrediënten zoals avocado- en amandelolie, het is -uiteraard- niet op dieren getest en het ruikt zó lekker!

Cleanser

Ook dit gebruik ik van Naïf. Niet dagelijks, want voor het verwijderen van mijn make-up gebruik ik reinigingsdoekjes. Dit product gebruik ik soms in de douche ’s ochtends, om wakker te worden.

Make-up remover

Ik gebruik de lotion van Etos. Ik ben hier niet tevreden over, want als ik ’s ochtends uit de douche stap lijk ik altijd op een pandabeer. Mocht iemand een fijn alternatief weten, laat me weten.

Reinigingsdoekjes

Iedere avond haal ik mijn make-up eraf met de reinigingsdoekjes van Etos voor de gevoelige huid. Deze vind ik, tot tegenstelling van de make-up remover lotion, wel fijn.

Gezichtscrub

Op dit moment steel ik de Rituals scrub van Niels.

Lippenbalsem

Jarenlang ben ik verslaafd geweest aan Purol. Sinds een jaar ben ik hier vanaf gekickt (dit klinkt net zo erg als het was….). Deze winter kreeg ik weer last van droge lippen en mij werd de lippenbalsem Hemp Heavy Duty van The Body Shop mij aangeraden. Door de hennepzaadolie worden de lippen verzacht. Ik gebruik het een paar weken en mijn lippen zijn niet verslaafd geraakt aan het spul.

Lichaam

Voor de verzorging van mijn lichaam heb ik een aantal favorieten gevonden.

vegan lichaamsverzorging

Douchegel

Meestal gebruik ik een douchegel van Rituals. Het voelt altijd als een luxe om hiermee te douchen. Een goed alternatief voor de douchegel van Rituals (en een stuk voordeliger) is die van Etos. Zij hebben ook een luxere variant in hun assortiment.

Parfum

De meeste parfums die te koop zijn bij de Douglas zijn niet vegan en dierproefvrij. Gelukkig zijn er nog genoeg opties. Ik gebruik White Musk van The Body Shop. Deze geur vind ik zo lekker: niet te zoet en een beetje kruidig.

Bodylotion

Ik gebruik de bodylotion van Etos huismerk.

Deodorant

Ik wissel regelmatig tussen verschillende deodorants. Voor mijn gevoel went mijn lichaam snel aan een type deo en switch ik. Op dit moment is het de deo van Dermolin en deze werkt goed.

Tandpasta

Heel veel mensen walgen van de smaak van Paradontax, maar ik kan niet zonder. In het begin moest ik wennen, maar inmiddels vind ik ‘gewone’ met een muntsmaak heel vies. Mijn tanden voelen daarna niet zo schoon, dan wanneer ik poets met Paradontax.

Lichaamscrub

De scrub van & Other Stories gebruik ik al jaren.

Dit zijn al de vegan verzorgingsproducten die ik gebruik.  Hopelijk heb ik jou inspiratie kunnen geven om diervriendelijke producten te gebruiken. Binnenkort is het de beurt aan mijn vegan make-up! Zoals ik aangaf, ben ik altijd opzoek naar fijne vervangers dus mocht je iets aanraden: laat het hieronder weten in de comments of via Facebook en Instagram

(Visited 2.558 times, 1 visits today)

15 Comments

 1. Viola 12 januari 2018 at 10:59

  Herkenbare haarissues ? Ik gebruik al een tijd shampoo van green people,werkt voor mij heel goed ?

  Reply
  1. Quirines 7 maart 2018 at 17:26

   Haha irritant hè? Green People ken ik nog niet, thanks!

   Reply
 2. Ilse 27 juni 2018 at 14:43

  Een alternatief voor make-up reiniger, kokos- of olijfolie extra verge op een (bio)katoenen wattenschijfje. Het is een beetje een oma-trucje en plakt een beetje, maar het werkt en voedt je huid!

  Reply
  1. Quirines 7 juli 2018 at 09:38

   Wat een goede tip. Thanks!

   Reply
 3. Anouk 5 januari 2019 at 17:00

  Handig artikel!
  Weet je toevallig welke producten van het etos eigen merk Vegan zijn?
  Ik kan op internet niet veel vinden over de bodylotions en shampoo’s die ze hebben.

  Reply
  1. Quirines 6 januari 2019 at 10:34

   Oehh lastig! Ik weet het alleen van make-up dat die dierproefvrij zij. Ik zou hen een berichtje sturen via Instagram!

   Reply
 4. Silvia 8 januari 2019 at 12:56

  Make-up afhalen met reinigingsdoekjes van Optidee. Het is een soort washandje waarbij je alleen een beetje water nodig hebt; dat is voldoende om je huid diep te reinigen. Als dat niet dierproefvrij is!

  Reply
 5. Ine 13 februari 2019 at 09:51

  Ik heb ook al héél lang gezocht naar een goede shampoo voor mijn haar, ik heb een beetje hetzelfde probleem: droog aan de punten, maar snel vet op mijn hoofd. Vroeger had ik nooit schilfertjes, maar bij heel veel vegan producten heb ik dit wel.

  Momenteel ben ik erg tevreden van Paul Mitchell en Kevin Murphy (wel specifiek de vegan lijnen, want ze testen niet op dieren maar niet al hun producten zijn vegan). Ik ben nu ook Louis Widmer aan het gebruiken, maar ik heb de indruk dat PM en KM toch beter zijn voor mijn haar…

  Reply
  1. Quirines 13 februari 2019 at 17:45

   Oehhh deze merken kende ik nog niet.

   Reply
 6. Pingback: Wist jij dat deze producten niet vegan zijn? - The Vegan Effect

 7. an 13 februari 2019 at 15:06

  De shampoo van Inecto is vegan (lees op hun eigen website waarom)>
  De shampoo en conditioner is bij Action te koop. De douchegel niet meer geloof ik, maar er is wel een alternatief bij Action in een groene sta tube.
  Sinds kort is er een hele nieuwe vegan beauty lijn bij de Hema.
  Misschien ook waard om even te checken.

  Reply
  1. Quirines 13 februari 2019 at 17:44

   Thanks voor de tips! De lijn van Action heb ik opgestuurd gekregen. Mooie producten en lekker betaalbaar. De nieuwe lijn van Hema ga ik snel checken 🙂

   Reply
 8. Hilke 13 februari 2019 at 17:18

  Is parodontax tandpasta vegan???
  Dat wist ik helemaal niet! Zit ik me rot te zoeken naar een vegan alternatief voor mijn favoriete tandpasta (overigens tot hiertoe zonder succes)…
  Zeker dat het ook niet op dieren getest is? Ik dacht me te herinneren dat parodontax van een multinational is die wel test(te), maar ben niet 100% zeker.

  Reply
  1. Tamara 14 juni 2019 at 22:15

   Volgens mij heb je helaas gelijk Hilke.
   De ingrediënten van Parodontax zijn vegan, maar het eindproduct is door de producent (GlaxoSmithKline) wel getest op dieren.

   Reply

Laat een comment achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *