6x toffe vegan events & challenges

Een vegan event bezoeken of deelnemen aan een challenge is zó ontzettend leuk en geeft veel energie. Zeker in het begin, wanneer je het gevoel hebt dat je er alleen voorstaat, is het fijn om met andere gelijkgestemden te zijn. Steeds meer worden er vegan events, lezingen, get togethers en challenges georganiseerd. De leukste events voor de aankomende maanden heb ik op een rijtje gezet.

VegFestNL

Vorig jaar heb ik voor de eerste keer dit festival bezocht. Dit was een hele leuke ervaring: de sfeer, de sprekers, de mensen, het lekkere eten en ik heb veel bloggers ontmoet. Dit jaar ben ik weer van de partij en hoe! Ik ben namelijk één van de sprekers op dit festival. ZO SPANNEND! Maar ik heb hier súper veel zin in. Ik vertel je alles hoe het is om als vegan veel onderweg te zijn. Ik deel mijn verhaal; wat heb ik geleerd tijdens mijn reis en vakanties, waar liep ik tegenaan en wat zijn mijn beste tips hoe je als vegan overleeft op vakantie? Verder is Quirines.nl genomineerd in de categorie ‘Beste Vegan Blog 2017’. Heel tof en ik voel mij vereerd om in dit lijstje te mogen staan. Mocht je het leuk vinden, er kan nog gestemd worden. Dankjewel! <3 Zowel mijn talk als de uitreiking van de Vegan Awards zijn op zondag. Kom jij ook?

VegFestNL
Wanneer: 28 en 29 oktober
Waar: Jaarbeurs Utrecht
Ticket: €10,00 online voorverkoop, €15,00 aan de kassa

Go with the Glow

Precies een jaar geleden ben ik naar een brunch van Go with the Glow geweest. De leuke zusjes Isabella en Loulou laten door hun events zien hoe lekker, kleurrijk en veelzijdig plantaardig eten is. Naast dat je in de watten wordt gelegd door het heerlijke eten, beantwoorden zij alle vragen die jou (op weg) helpen naar een vegan lifestyle. Bijna alle events zijn uitverkocht, behalve de Vegan Italian Brunch op 4 november.

Go with the Glow
Wanneer: 4 november
Waar: The Hoxton, Amsterdam
Ticket: €32,50

vegan-events-2017

Seminar – Gezonde Voeding: De Verwarring Voorbij

Wetenschappelijk onderzoek over voeding lijkt soms tegenstrijdig en dat zorgt, bij mij in ieder geval, voor verwarring. Tijdens deze lezing, dat wordt georganiseerd door The Healthy Heart, worden vragen behandeld als: wat ligt er aan de basis van chronische ziekten? Wat is de invloed van onze genen? En wat doen suiker en eiwitten nou eigenlijk? Ik ben ook aanwezig bij omdat ik graag mijn kennis wil verbreden over wat voeding precies met je doet.

Seminar – Gezonde Voeding: De Verwarring Voorbij
Wanneer: 8 oktober van 13:00 tot 17:00
Waar: Linnaesstraat 2C, Amsterdam
Ticket: €37,00

VeganChallenge

De VeganChallenge mag natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Op 1 oktober begint het weer: duizenden mensen gaan een maand plantaardig eten. Voor mij was de VeganChallenge de perfecte aanleiding en het is twee jaar geleden dat ik hieraan heb meegedaan. Ter voorbereiding voor de VeganChallenge heb ik twee uitgebreide artikelen geschreven. Het eerste artikel gaat over hoe je de VeganChallenge het beste kunt voorbereiden. Het tweede artikel staat vol met inspiratie voor gerechten voor het ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. Ga jij mee doen en loop je ergens tegenaan? Je mag mij altijd een berichtje sturen met jouw vraag.

VeganChallenge
Wanneer: 1 oktober t/m 31 oktober
Kosten: helemaal niks, noppes, nada!

vegan salade met falafel

Vrije Van Veggie Food Fair

Dit gloednieuwe event is niet alleen gericht op vegans, maar ook op vegetariërs en mensen die gluten-, lactose- en suikervrij eten. Ben je hier geïnteresseerd dan ben je natuurlijk ook welkom. Tijdens dit event worden proeverijen gehouden, kun je deelnemen aan workshops en zijn er presentaties. En er is eten, heel veel eten.

Vrije Van Veggie Food Fair
Wanneer: 6 oktober t/m 8 oktober
Waar: Jaarbeurs Utrecht
Ticket: €10,50 online voorverkoop, aan de kassa €12,50

Vegadutchie – 14-daagse herfst detox

Zin om na de zomer vol met festivals, drankjes en ijs gezond aan de herfst te beginnen? Yes, dan is deze herfst detox de perfecte start! Heb je alleen geen zin om twee weken op sapjes te (over)leven? Gelukkig niet zeg. Jolijn, oprichtster van Vegadutchie, leert je alles over heerlijk, echt eten zonder suiker, voorverpakte troep, alcohol en cafeïne. Deze detox is extra speciaal, omdat Jolijn na 6,5 jaar gaat stoppen met Vegadutchie. Gelukkig komt daar wel iets nieuws voor in de plaats.. 🙂

Vegadutchie herfst detox
Wanneer:
 25 september tot 9 oktober
Ticket: Ik mag een vriendenkorting weggeven waardoor drie vrienden kunnen meedoen voor de prijs van twee. Mail naar jolijn@vegadutchie.nl voor meer informatie.

Ik ben benieuwd of ik jou ergens ga tegenkomen. Heb jij een event of een challenge op de planning staan? Let me know hieronder in de comments of via Facebook en Instagram.

(Visited 264 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Marianne - Groene stapjes 23 september 2017 at 13:13

  Wat handig dat je alles op een rijtje hebt gezet! En je hebt helemaal gelijk, als nieuwe vegan heb ik best wel behoefte aan dit soort events. Het is belangrijk gelijkgestemden te ontmoeten, dat sterkt je in je overtuiging. Helaas gaat het me dit najaar denk ik niet lukken om naar een event te gaan, ivm zéér recente gezinsuitbreiding. Maar komend voorjaar is er ook vast veel moois en lekkers te beleven! Ik kan niet wachten om andere vegans te ontmoeten!

  Reply
  1. Quirines 30 september 2017 at 15:36

   Oeehh zo spannend en leuk! Dan snap ik dat events niet zo handig zijn nu 😉

   Reply

Laat een comment achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *