Vegan pasta arrabiata met walnotengehakt

Pasta arrabiata is een klassier in de Italiaanse keuken. ‘Arrabiata’ betekent in het Nederlands ‘boos’ en dat verwijst naar de hete peper in dit recept. Door de walnoten krijgt de pasta een lekkere bite en je maakt het af met verse basilicum en geroosterde pijnboompitten.

Het oorspronkelijke recept komt van Lisa Steltenpool. Ik heb het gerecht hier en daar wat aangepast waardoor ik de pasta nóg lekkerder vind. Buon Appetito!

Wat heb je nodig (voor twee grote porties)?

  • 150 gram volkoren penne
  • 3 gegrilde paprika’s (zit in een pot)
  • 1 avocado
  • 4 tomaten
  • 2 el tomatenpuree
  • 40 gram walnoten
  • Rode peper (of een halve als het wat minder pittig mag)
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Italiaanse kruiden (ik gebruikte tijm, rozemarijn en oregano)
  • 2 el balsamico azijn
  • Geroosterde pijnboompitten
  • Verse basilicum
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Wat ga je doen?

1. Kook de pasta volgens de verpakking.
2. Pak een staafmixer en een kom en mix de volgende ingrediënten tot een glad mengsel: gegrilde paprika’s, avocado, tomatenpuree en rode peper.
3. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan en fruit de knoflook en het ui.
4. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Voeg deze aan de pan toe.
5. Breng het op smaak met de kruiden en de balsamicoazijn.
6. Hak de walnoten grof en voeg dit samen met de apart gezette saus toe aan de pan. Roer het goed door.
7. Verdeel de pasta over twee borden en voeg de saus toe.
8. Maak het af met geroosterde pijnboompitten en verse basilicum.

vegan pasta arrabiata walnoten

Ik ben benieuwd wie dit lekkere recept gaat proberen. Laat je weten hoe de pasta heeft gesmaakt? Dat kan natuurlijk ook via Facebook en Instagram. Gebruik hiervoor #quirines zodat ik het makkelijk kan terugvinden. 

(Visited 238 times, 1 visits today)

Laat een comment achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *