Romige venkelsoep met saffraan

Deze venkelsoep stond al heel lang op mijn lijstje om uit te schrijven. Ik hou van venkel, maar ik had tot een jaar geleden nog nooit venkelsoep gegeten. Tot Joppe mij deze soep voorschotelde. Deze romige anijsbom is niet je typische zondagmiddag-na-de-wandeling soep. Schotel deze venkelsoep op een zaterdagavond je beste gasten voor met een goed glas wijn. Wedden dat je indrukt maakt?

Saffraan klinkt als een exclusief en duur ingrediënt, maar ik haal dit gewoon bij de Turkse supermarkt voor €1,50. Volgens mij verkoopt AH het ook. Saffraan tilt de venkelsoep naar een hoger niveau.

ingrediënten venkelsoep

pan venkelsoep

romige venkelsoep

Wat heb je nodig voor een pan venkelsoep?

  • 1 liter groentebouillon
  • Venkel, twee stuks
  • Aardappel, twee stuks
  • Knoflook, teentje
  • 1 ui
  • Klontje plantaardige boter of olijfolie om te bakken
  • Citroensap, scheutje
  • Saffraan, 1 tl
  • Steranijs, 2 stuks
  • Plantaardige kookroom, 1 dl (ik gebruikte soja kookroom)
  • Peper & zout

Zo maak je het:

  1. Versnipper de knoflook en snij de ui in grote stukken.
  2. Snijd ook de venkel in grove stukken, maar hou (een deel van) de fijne groene blaadjes apart. Deze blaadjes gebruiken we later om het bord mee op te maken.
  3. Verwarm wat plantaardige boter of olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de ui, de knoflook en de venkel. Doe dit op middelhoog vuur en roer alles goed om, zodat de ui en de knoflook niet verbrandt.
  4. Pak een kopje en voeg het citroensap en de saffraandraadjes samen en roer dit door. Giet het mengsel bij de groenten.
  5. Maak ondertussen de groentebouillon en blus hiermee de groenten af. Voeg ook het steranijs toe.
  6. Schil en snijd de aardappels en voeg deze ook bij de soep.
  7. Doe de deksel op de pan en laat de soep 45 tot 60 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.
  8. Voordat je de soep gaat pureren, haal de steranijs eruit. Mix de soep met een staafmixer of in een blender. Laat het hierna nog voor een paar minuten verder pruttelen op een zacht vuurtje.
  9. Breng de soep op smaak met wat zwarte peper en zout.
  10. Serveer de soep in kommen en garneer dit met fijne takjes venkelgroen en wat soja kookroom. Eet smakelijk!

venkelsoep recept

Eet jij graag venkel? En ga jij deze soep maken? Ik ben benieuwd! Mocht je het interessant vinden, dan kun je mij verder volgen via Instagram en Facebook voor meer vegan food inspiratie.

(Visited 269 times, 1 visits today)

Laat een comment achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *