Gembersap met kurkuma

Regelmatig haal ik een gembershot bij een juicebar in Amsterdam. Je bent in één klap wakker, het werkt tegen een verkoudheid of een kater en het zit vol met antioxidanten. Eén nadeel: zo’n shotje kost €3 (!). Het werd dus tijd om dit zelf te maken.

Deze zelfgemaakte gembersap is 10x goedkoper, het is super simpel en je hebt meteen een voorraad in huis. Win-win-win, dus. Om het sap extra gezond te maken heb ik kurkuma en zwarte peper toegevoegd. Peper zorgt ervoor dat je lichaam de kurkuma goed opneemt. Ben je benieuwd waarom gember en kurkuma zo gezond zijn? Ik schreef daar dit artikel over.

Wat heb je nodig voor 500ml gembersap?

  • Groot stuk gember, ik gebruik 100 gram
  • 500ml koud water
  • 1 el kurkuma
  • Zwarte peper, mespunt

Wat ga je doen?

  1. Snijd de gember. Je kunt de schil eraan laten.
  2. Doe de gember in een blender samen met het water, de kurkuma en peper.
  3. Blend het geheel op de hardste stand.
  4. Zeef het sap, ik gebruikte een vergiet met fijne gaatjes, en druk met een lepel al het sap uit de pulp.
  5. Schenk de sap in een afgesloten fles. Je kunt dit een week bewaren in de koelkast.

Wel even schudden voor gebruik, want de kurkuma en zwarte peper zakt naar onder.

gembersap

Gebruik jij vaak gember? Zo ja, door wat voor gerechten? Laat het hieronder in de comments weten of via Facebook en Instagram

(Visited 618 times, 1 visits today)

Laat een comment achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *