Groene tip: uitwisbaar notitieboek & planner, GreenBook

Ik was een lange tijd opzoek naar de perfecte planner voor mijn website. Alle ideeën, afspraken en to-do’s schreef ik op in verschillende boekjes en daardoor had ik totaal geen overzicht. Tijdens mijn zoektocht naar een beter alternatief kwam ik de uitwisbare GreenBook tegen. Schot in de ros!

Overal lijstjes, to-do’s en notities

Voor mijn to-do’s en afspraken voor mijn website wilde ik een fijne planner hebben. In mijn papieren agenda (ja, die heb ik nog) paste dat niet, dus ik gebruikte een kladblok waar ik alles opschreef. Totaal niet handig en overzichtelijk. Digitaal heb ik ook geprobeerd om met lijstjes te werken, maar dat is niks voor mij. Ik wil het voor mij zien, op papier. Niets geeft zoveel voldoening dan een dikke streep door een to-do zetten zodra die af is. Het is zijn lijstjes die ik voor een dag, een week of maximaal een maand gebruik. Daarna heb ik het niet meer nodig en gooi ik het weg. Nu is dat niet meer nodig want ik heb een overzichtelijke GreenBook planner.

Wat is een GreenBook?

Een GreenBook (uitgebracht door Greenstory) is een notitieboek met ‘whiteboard’ pagina’s. Je schrijft op deze pagina’s met een speciale pen. Zodra je de aantekeningen niet meer nodig hebt, wis je het uit met een doekje met wat water. Dit notitieboek kun je dus jarenlang gebruiken (het gaat niet ‘op’) en je gooit geen papier weg.

Het leuke aan GreenBook is dat je het zelf kunt samenstellen. Zo kun je gaan voor een notitieboek vol met to-do’s of voor een uitgebreide planner. Er zijn blanco, gelinieerde, geruite en gestippelde pagina’s. Er is een habit tracker, een nutrition planner en zelfs een pagina voor muziek. Zo zit mijn GreenBook vol met planners: ik heb een uur-, dag-, week-, maand- en jaaroverzicht. Verder gebruik ik vooral veel to-do lijstjes in verschillende vormen en maten. Om snel bij de juiste pagina te zijn, heb ik gekozen voor tabbladen. Ik ben opeens een echte pro geworden op planner gebied.

Het schrijven in een GreenBook is iets anders dan in een ‘normaal’ boekje omdat het papier gladder is. Dit went en ik vind het eigenlijk wel lekker soepel schrijven. De inkt droogt snel (binnen een paar sec) en daarna veegt het niet meer uit. Ik ben rechtshandig, maar ik denk dat het voor linkshandige ook goed te doen is.  Je kunt een (klein) foutje corrigeren met de achterkant van de pen. Hele pagina’s uitwissen is niet zo handig en dat doe ik met het bijgeleverde doekje en de spray. Die spray heb je niet per se nodig trouwens, want je kunt ook water gebruiken. Iets minder geschikt is een GreenBook voor notities die je langer wilt bewaren. Je kunt hier een foto van maken of scannen (dat werkt voor mij niet zo fijn), dus ik schrijf dat op in mijn agenda.

greenbook greenstory Mijn samengestelde A5 GreenBook

Waarom ik fan ben van GreenBook:

  • Het bespaart papier! Een GreenBook gaat jarenlang mee en ik hoef geen notities meer weg te gooien.
  • Alle pagina’s zijn klikbaar. Ik vind het handig dat ik niet vast zit aan een bepaalde volgorde. Ik kan altijd de GreenBook naar mijn wensen indelen.
  • Ik stelde mijn GreenBook zelf samen, zodat het voor mij prettig werkt. Naast de ‘standaard’ pagina’s zijn er een aantal add-ons. Er zijn bijvoorbeeld tabbladen, verschillende kleuren pennen (ik geef ieder onderwerp een andere kleur) en een elastiek om de pennen bij elkaar te houden.
  • Ook het uiterlijk van de GreenBook heb ik zelf gekozen. Alle kaften zijn vegan en er zijn verschillende kleuren. Ik ging voor een groene GreenBook met een zwarte kaft.
  • Eindelijk heb ik een boekje waar ik alles bij elkaar heb: aantekeningen, to-do’s, afspraken en mijn planningen.

En, lijkt jou een GreenBook wat? Ideaal als duurzaam (Kerst) cadeau lijkt me. Ik ben benieuwd wat jij gebruikt voor alle notities en to-do’s. Laat het hieronder in de comments weten. Dat kan natuurlijk ook via Instagram en Facebook

Dit artikel is in samenwerking met Greenstory. Dit verandert echter niks aan mijn mening over dit product. Lees hier meer over in mijn disclaimer

(Visited 916 times, 1 visits today)

Laat een comment achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *