5x de beste plekken voor vegan burgers in Amsterdam

Voor een vegan burger mag jij mij wakker maken. Ik ben daarom altijd opzoek naar de beste plekken waar ik de lekkerste vegan burgers kan eten. Dit zijn mijn 5 favorieten in Amsterdam.

The Dutch Weed Burger Joint

the dutch weed burger amsterdam

Gevaarlijk, want TDWBJ zit op loopafstand van mijn huis. Mijn favoriet is en blijft de The Dutch Weed Burger. Het broodje, de saus en de sappige structuur van de burger zelf: het is zó lekker! Ik eet de burger vaker op (vegan) festivals, maar in het restaurant smaakt hij het lekkerst. Heeft wellicht te maken dat de chefs meer tijd nemen om de burger te bereiden. Tip: voeg wat kimchi toe voor een extra bite.

The Dutch Weed Burger Joint
Waar: Nicolaas Beetsstraat 47
Openingstijden: Woensdag t/m zondag van 12:00 – 21:30

Dophert

dophert vegan burger amsterdam

Dophert stond hoog op mijn lijstje om te bezoeken, maar het kwam er steeds niet van. Tot afgelopen week. Mijn oog viel direct op de seitan burger en hij was goed. Niet alleen zit de burger er leuk uit (hallo roze broodje!), de seitan is heel sappig en het geheel is goed op smaak door de gepofte knoflookmayo. Tip: bestel met vegan kaas. Lijkt me logisch.

Dophert
Waar: Spaarndammerstraat 49
Openingstijden: Maandag & woensdag & zondag: 10:00 – 17:00. Dinsdag: gesloten. Donderdag t/m zaterdag: 10:00 – 21:30.

Vegan Junkfood Bar

vegan burger amsterdam

Het lijstje is niet compleet zonder de burger van de Vegan Junkfood Bar. Wat een geluk dat wij dit in Amsterdam hebben! Ongegeneerd junkfood naar binnen werken, zonder dat je zorgen maakt over dierlijke producten. De burger is juicy, vet en heel goed op smaak. Je moet dit niet wekelijks eten, maar af en toe kan het geen kwaad toch?

Vegan Junk Food Bar
Waar: Staringplein 22 en Marie Heinekenplein 9-10
Openingstijden Staringplein: Alle dagen van 12:00  – 22:00
Openingstijden Marie Heinekenplein: Alle dagen van 11:00 – 00:00

The Meets

vegan burger the meets amsterdam

The Meets bezocht ik met twee non-vegan vriendinnetjes. Daarom vind ik dit een fijn restaurant: je kunt hier met een gemengd gezelschap naartoe. Ik koos voor de Mexican Veggie Burger en zoals je hierboven ziet, knalt het broodje uit z’n voegen. De avocado/vegan mayo erbij is heerlijk.

The Meets
Waar: Cornelis Troostplein 3
Openingstijden: Maandag t/m donderdag: 11:00 – 22:00. Vrijdag t/m zondag: 09:30 – 22:00.

Meatless District

vegan burger amsterdam meatless district

Tot slot de burger van Meatless District. Van bovengenoemde burgers mijn minst favoriet, maar lekker genoeg om in dit lijstje te mogen. Ook deze patty is gemaakt van seitan en de MD sauce is erg goed. Tip: het lekkerst met vegan kaas natuurlijk!

Meatless District
Waar: Bilderdijkstraat 67
Openingstijden: Maandag t/m donderdag: 12:00 – 23:00. Vrijdag t/m zondag: 10:00 – 23:00.

vegan burger amsterdamNever not eating

Zo, genoeg keuze lijkt mij om een goede vegan burger in Amsterdam te eten. Welk restaurant is jouw favoriet? Of weet jij een plek voor betere burgers? Ik ben benieuwd! Laat het hieronder in de comments weten of via Facebook en Instagram

(Visited 43 times, 1 visits today)

Laat een comment achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *